28 Mart 2012 Çarşamba

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ

MERKEZİ KAFETERYA

  Çukurova Üniversitesi kampusünde öğrenci ve personelin beslenme hizmeti için 10000 kisiye yemek çikartabilecek kapasitede, 6500 metrekare alani olan bir kafeterya bulunmaktadir. Kampus içerisindeki bütün fakülte ve yüksekokullarin öğrenci ve personeline ögle yemegi bu merkezi kafeteryada verilmektedir. Günde yaklasik 5000 öğrenci ile personel merkezi kafeteryada yemek yemektedir.
 

MERKEZİ KÜTÜPHANE

Arastirma ve egitimin en önemli destek birimi olan Üniversite Merkezi Kütüphanesi'nin 10000 metrekarelik kapali alani bulunan yeni binasinda ayni anda 800 okuyucunun yararlanabilecegi okuma salonlari, arastirma yapmak isteyenler için özel odalar ile 1 sergi, 1 konferans salonu ve öğrencilerin kullanimina açik 1 internet salonu yer almaktadir.

KİTABEVİ

Üniversite Kitabevi
Çukurova Üniversitesi Kitabevi Merkezi Kütüphane'nin giriş katında yer almaktadır. Ögrenciler, Üniversite'ye baglı fakültelerin yayınları ile ögretim üyeleri tarafından önerilen ders kitaplarının büyük bir kısmını buradan temin etmektedirler. Kitabevinde ayrıca kirtasiye satışı da yapılmaktadır.




SOSYAL TESİSLER

Sosyal Tesisler
Üniversitemizde yapılacak bilimsel, sosyal ve kültürel etkinliklere katilacak konuklarin agirlanması amaciyla üniversite kampusünün en güzel yerinde, Seyhan Baraj Gölü kenarinda insa edilmis olan Sosyal Tesisler, konukevi ve yemek salonu ile konuklarin tüm ihtiyaçlarinin karsilanabilecegi sekilde düzenlenmiştir. Konukevi 6'si iki, 6'si 4 yatakli 12 odadan olusmaktadir. Sosyal Tesislerde ayrica, haftanin üç günü bayanlara, dört günü baylara hizmet verilen kuaför salonu mevcuttur. Sosyal Tesislere ek olarak Kampus içinde 50 yatak kapasiteli bir diger konukevi de bulunmaktadir.

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ YERLEŞKESİ

  Çukurova Üniversitesi'nin ana yerleşkesinin adı "Balcalı"dır. 22.000 dekarlık alanla Türkiye'deki en geniş yerleşke olan "Balcalı", Adana şehrinin hemen kuzeyinde ve şehir merkezinden 10 km uzaklıkta bulunan her yönüyle seçkin bir yerleşkedir. Seyhan Baraj Gölü'nün Hidroelektrik Santralı girişine uzanan Güneydoğu bölümünün Doğu ve Kuzey yakasına bir yarımada şeklinde giren alanda yer alan Balcalı doğal güzellikleri ile de eşsiz bir eğitim-öğretim ve araştırma alanıdır. "Balcalı" adı, Üniversitenin kurulmasından önce yerleşke alanında bulunan "Balcalı Köyü"nden gelmektedir.
  Ana yerleşkede yönetim ve eğitim-öğretim birimleri yanında, değişik bilim dallarında çeşitli araştırmalara olanak sağlayan araştırma ve uygulama merkezleri, araştırma-uygulama çiftlikleri, laboratuvarlar, hastane kompleksi, merkezi kütüphane, öğrenci ve personele öğle yemeği veren kafeteryalar, çeşitli dinlenme tesisleri, sosyal alanlar, spor tesisleri, lojmanlar, sosyal tesisler ve Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı yurtlar yer almaktadır.


ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUARI

Çukurova Üniversitesi bünyesinde bir Devlet Konservatuvarının kurulması, Kültür ve Turizm Bakanlığının ANKARA, İSTANBUL ve İZMİR dışında Anadolu’da bir orkestra kurulması tasarımına dayanmaktadır. Bakanlık orkestranın Adana’da kurulmasına Nisan 1986’da karar vermiştir.Bakanlık adına 3 TEMMUZ 1986’da Üniversiteye kontrole gelen heyetin konservatuvarın kurulması için alt yapının yeterli olduğuna karar vermesinden sonra 18 Temmuz 1986 tarihinde toplanan Çukurova Üniversitesi Senatosu, Üniversite bünyesinde bir Konservatuvarın kurulması için Yüksek Öğretim Kuruluna teklif sunulması kararını almıştır.Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığının 21 KASIM 1986 tarihinde yapmış olduğu toplantıda Çukurova Üniversitesi bünyesinde Rektörlüğe bağlı Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ‘nın  açılmasına karar verilmiştir.Eğitim-Öğretime;1989 -1990 Eğitim-Öğretim döneminde Piyano ve Yaylı Çalgılar Anasanat Dallarının hazırlık ve Lise devresi ile halen bir banka tarafından kullanılan bina ve Üniversitemiz Kültür Müdürlüğü binasının bir kısım derslik ve salonlarında başlanmıştır. 1990 -1994 yılları arasında her yıl bir üst sınıf açılmış ve Lise 1 sınıfına Şan ve Nefesli Çalgılar Sanat dalları da eklenmiştir.

http://www.cudevletkonservatuvari.com/tarihce-sayfa.html adresinden alınmıştır.

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER

Genel bilgiler

Çukurova ÜniversitesiAdana Çukurova Üniversitesi / Çukurova Üniversitesi Tarihçesi Bölümleri Özellikleri 10 FakültesiAdana Çukurova Üniversitesi / Çukurova Üniversitesi Tarihçesi Bölümleri Özellikleri 1 Devlet KonservatuvarıAdana Çukurova Üniversitesi / Çukurova Üniversitesi Tarihçesi Bölümleri Özellikleri 3 YüksekokuluAdana Çukurova Üniversitesi / Çukurova Üniversitesi Tarihçesi Bölümleri Özellikleri 9 Meslek YüksekokuluAdana Çukurova Üniversitesi / Çukurova Üniversitesi Tarihçesi Bölümleri Özellikleri 3 EnstitüsüAdana Çukurova Üniversitesi / Çukurova Üniversitesi Tarihçesi Bölümleri Özellikleri 29 Araştırma ve Uygulama Merkezi ile ülkemizin gelişmiş üniversiteleri arasında yer almaktadır. Öğretime ve araştırmaya verdiği önemleAdana Çukurova Üniversitesi / Çukurova Üniversitesi Tarihçesi Bölümleri Özellikleri kütüphaneleri ve laboratuvarlarıyla ülkemize nitelikli bireyler kazandırmayı amaç edinmiş olan Çukurova ÜniversitesiAdana Çukurova Üniversitesi / Çukurova Üniversitesi Tarihçesi Bölümleri Özellikleri Adana şehir merkezine 10 kilometre uzaklıkta Seyhan Baraj Gölü kıyısında yeşillikler içerisindeki kampusünde eğitim-öğretim yapmaktadır.
Çukurova Üniversitesi'nde 1909 öğretim elemanıAdana Çukurova Üniversitesi / Çukurova Üniversitesi Tarihçesi Bölümleri Özellikleri 32700'in üzerinde lisansAdana Çukurova Üniversitesi / Çukurova Üniversitesi Tarihçesi Bölümleri Özellikleri ön lisansAdana Çukurova Üniversitesi / Çukurova Üniversitesi Tarihçesi Bölümleri Özellikleri yüksek lisans ve doktora öğrencisinin eğitim ve öğretiminde görev yapmaktadır.
ÖğrencilerinAdana Çukurova Üniversitesi / Çukurova Üniversitesi Tarihçesi Bölümleri Özellikleri öğretim elemanlarınınAdana Çukurova Üniversitesi / Çukurova Üniversitesi Tarihçesi Bölümleri Özellikleri araştırmacıların gereksinim duydukları ulusal ve uluslararası yayınları barındıran Merkezi Kütüphane'de CD-ROM veri tabanı ve Internet bağlantısı ile tarama yapılabilmektedir.
Çukurova ÜniversitesiAdana Çukurova Üniversitesi / Çukurova Üniversitesi Tarihçesi Bölümleri Özellikleri zengin bir bilgisayar donanımına sahiptir. Hemen her Fakülte ve Yüksekokulda öğrencilerin kullanımına açık bilgisayar odaları mevcuttur. Fakülte ve Yüksekokullarda bilgisayar destekli öğretim ve araştırma yapılmaktadır.
Çukurova Üniversitesi öğrencileri AIESEC ve benzeri kurumlar aracılığıyla yurt dışında staj yapabilmektedir.
Kapalı Spor KompleksiAdana Çukurova Üniversitesi / Çukurova Üniversitesi Tarihçesi Bölümleri Özellikleri kapalı yüzme havuzuAdana Çukurova Üniversitesi / Çukurova Üniversitesi Tarihçesi Bölümleri Özellikleri kayıkhanesi ve çeşitli spor sahaları ile öğrencisine her türlü sporu yapma olanağı sağlayan Çukurova ÜniversitesiAdana Çukurova Üniversitesi / Çukurova Üniversitesi Tarihçesi Bölümleri Özellikleri öğrencilerinin beden ve ruh sağlığına büyük önem vermektedir.
Çukurova Üniversitesi'nde kurulmuş olan 29 koldaAdana Çukurova Üniversitesi / Çukurova Üniversitesi Tarihçesi Bölümleri Özellikleri öğrenciler boş zamanlarını ilgilendikleri alanda en iyi şekilde değerlendirmektedirler.
Çukurova Üniversitesi Balcalı Kampusü'ne ulaşım özel toplu taşıma araçlarıyla yapılmaktadır.

http://www.maxihayat.net/maxiforum/adana/69421-adana-cukurova-universitesi-cukurova-universitesi-tarihcesi-bolumleri-ozellikleri.html adresinden alınmıştır.

DÜNDEN BUGÜNE ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ

Adana Çukurova ÜniverSiteSiAdana Çukurova Üniversitesi / Çukurova Üniversitesi Tarihçesi Bölümleri Özellikleri
Tarihçe

Çukurova ÜniversitesiAdana Çukurova Üniversitesi / Çukurova Üniversitesi Tarihçesi Bölümleri Özellikleri 1967 yılında Ankara Üniversitesi'ne bağlı olarak kurulan "Adana Ziraat Fakültesi " ile 1972 yılında Atatürk Üniversitesi'ne bağlı olarak kurulan "Çukurova Tıp Fakültesi"nin yeni bir üniversitenin çatısı altında biraraya getirilmesiyle 1973 yılında kurulmuştur. Daha sonra kurulan Temel BilimlerAdana Çukurova Üniversitesi / Çukurova Üniversitesi Tarihçesi Bölümleri Özellikleri İdari Bilimler ve Mühendislik Fakülteleri ile bu sayı beşe yükselmiştir. 1982 yılında iseAdana Çukurova Üniversitesi / Çukurova Üniversitesi Tarihçesi Bölümleri Özellikleri Temel BilimlerAdana Çukurova Üniversitesi / Çukurova Üniversitesi Tarihçesi Bölümleri Özellikleri Fen-Edebiyat Fakültesi'ne; İdari BilimlerAdana Çukurova Üniversitesi / Çukurova Üniversitesi Tarihçesi Bölümleri Özellikleri Adana İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nin Ekonomi ve İşletme Fakülte'leriyle birleşerek İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ne; Mühendislik Fakültesi ise yine Adana İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nin Mühendislik Fakültesi ile birleşerek Mühendislik - Mimarlık Fakültesi'ne dönüşmüştür. AdanaAdana Çukurova Üniversitesi / Çukurova Üniversitesi Tarihçesi Bölümleri Özellikleri İçel ve Hatay'daki Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Yabancı Diller Yüksekokullarının tümü Üniversite çatısı altında toplanarakAdana Çukurova Üniversitesi / Çukurova Üniversitesi Tarihçesi Bölümleri Özellikleri Eğitim Fakültesini oluşturmuştur.
1992 yılına gelindiğindeAdana Çukurova Üniversitesi / Çukurova Üniversitesi Tarihçesi Bölümleri Özellikleri 6 fakülteAdana Çukurova Üniversitesi / Çukurova Üniversitesi Tarihçesi Bölümleri Özellikleri 11 yüksekokulAdana Çukurova Üniversitesi / Çukurova Üniversitesi Tarihçesi Bölümleri Özellikleri 3 enstitüAdana Çukurova Üniversitesi / Çukurova Üniversitesi Tarihçesi Bölümleri Özellikleri 1 devlet konservatuvarıAdana Çukurova Üniversitesi / Çukurova Üniversitesi Tarihçesi Bölümleri Özellikleri 22 araştırma ve uygulama merkezinden oluşan Çukurova Üniversitesi; 3 yeni üniversitenin nüvesinin oluşturulmasına katkıda bulunmuştur.
Modern binaAdana Çukurova Üniversitesi / Çukurova Üniversitesi Tarihçesi Bölümleri Özellikleri laboratuvar ve eğitim araçlarıyla 2 yüksekokul Mersin Üniversitesi'neAdana Çukurova Üniversitesi / Çukurova Üniversitesi Tarihçesi Bölümleri Özellikleri 3 yüksekokul Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'ne devredilmiştir. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'ne ise Kahramanmaraş'taki Araştırma ve Uygulama MerkeziAdana Çukurova Üniversitesi / Çukurova Üniversitesi Tarihçesi Bölümleri Özellikleri yeni Üniversitenin Rektörlük binası ve iki fakülte binası olarak devredilmiştir.
1992 yılındaki bu küçülmeye karşılıkAdana Çukurova Üniversitesi / Çukurova Üniversitesi Tarihçesi Bölümleri Özellikleri kuruluşunun 20.yılını kutladığımız 1993 yılında Üniversitenin daha da güçlendiğini görüyoruz. Su ÜrünleriAdana Çukurova Üniversitesi / Çukurova Üniversitesi Tarihçesi Bölümleri Özellikleri İlahiyatAdana Çukurova Üniversitesi / Çukurova Üniversitesi Tarihçesi Bölümleri Özellikleri Diş Hekimliği ve Güzel Sanatlar Fakültelerinin kurulmasıyla fakülte sayısı 10'a yükselmişAdana Çukurova Üniversitesi / Çukurova Üniversitesi Tarihçesi Bölümleri Özellikleri Adana Sağlık Meslek Yüksekokulu ve Kozan Meslek Yüksekokulları açılmıştır. 1994 yılı içerisindeAdana Çukurova Üniversitesi / Çukurova Üniversitesi Tarihçesi Bölümleri Özellikleri Karataş Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik YüksekokuluAdana Çukurova Üniversitesi / Çukurova Üniversitesi Tarihçesi Bölümleri Özellikleri 1995 yılı içerisinde de Karaisalı Meslek Yüksekokulu kurulmuştur. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'naAdana Çukurova Üniversitesi / Çukurova Üniversitesi Tarihçesi Bölümleri Özellikleri Adana Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu da 1996 yılında Adana Sağlık Yüksekokulu'na dönüştürülmüştür. Lisansüstü eğitim öğretim yaptıran 3 EnstitüAdana Çukurova Üniversitesi / Çukurova Üniversitesi Tarihçesi Bölümleri Özellikleri Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ve 1997 yılnda kurulan Kadirli Meslek Yüksekokulu ile birlikte akademik kurum sayımız böylece 23'e ulaşmıştır.

http://www.maxihayat.net/maxiforum/adana/69421-adana-cukurova-universitesi-cukurova-universitesi-tarihcesi-bolumleri-ozellikleri.html adresinden alınmıştır.