Karadeniz Bölgesine ait bazı yöresel yerel yemek örnekleri ve bazı tarifler
- BAKLA ÇORBASI (Gerede)
- Karalahana Çorbası (Ordu)
- Fasulye Kavurması (Giresun)
- HAMSİ BÖREĞİ (Giresun)
- CEVİZLİ TAVUK (SAMSUN)
- PANCAR YAPRAĞI ÇORBASI (GİRESUN)
- GELİN TIRNAĞI (SAFRANBOLU)
- GENDİME ÇORBASI (GÜMÜŞHANE)
- BEYAZ BAKLAVA (Zonguldak)
- TOYGA ÇORBASI (AMASYA)
- TOKAT DOLMASI
- Kızarmış Hamsi Buğulama (Karadeniz)
- ETLİ EKMEK (Kastamonu)
- FINDIK KÖFTESİ (GİRESUN)
- Laz Helvası
- Ayvalı Et (Gümüşhane)
- MISIR PASTASI (SİNOP)
- Kuymak (Mıhlama) Trabzon
- Uğut (Bolu)
- Siron (Gümüşhane)
- Laz Böreği
- Mengen Pilavı (Bolu)
- Kıymalı Karalahana (Samsun)
- Kağıtta Hamsı (Samsun)
- Peynirli Ve Cevizli Mantı (Samsun)
- Yanıç (Samsun)
- Böbrek Kavurma (Samsun)
- Mısır Çorbası (Samsun)
http://www.harbiforum.org/karadeniz-bolgesi/128430-karadeniz-bolgesinin-kulturel-yemekleri.html
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder